You are here

Jaarverslag 2019 Landelijke klachtencommissies Bijzonder Onderwijs

Jaarverslag 2019 Landelijke klachtencommissies Bijzonder Onderwijs

Jaarverslag 2019 van de Landelijke klachtencommissies in het Bijzonder Onderwijs

Het jaarverslag 2019 van de landelijke klachtencommissies in het Bijzonder Onderwijs van Stichting GCBO is digitaal beschikbaar (klik hier voor het jaarverslag).

In dit jaarverslag bieden wij u een overzicht van de klachten die door de verschillende klachtencommissies zijn behandeld. De klachten die tijdens een hoorzitting zijn behandeld  worden geanonimiseerd gepubliceerd op de website van GCBO.

De onderwerpen van de ingediende klachten zijn ook dit jaar weer divers; sinds de invoering van Passend Onderwijs, heeft een groot deel van de klachten hierop betrekking. Er worden veel klachten ingediend over de onderwijskundige begeleiding van leerlingen die een zorgbehoefte hebben. Ook zijn dit jaar veel klachten over schorsing en verwijdering door de Commissies behandeld. Informatieverstrekking aan gescheiden ouders blijft een onderwerp waar veel scholen mee te maken krijgen. Om de kwaliteit van de uitspraken te garanderen  worden de Commissieleden door het secretariaat op hun expertise ingedeeld voor het behandelen van bepaalde klachtonderwerpen (bijvoorbeeld Passend Onderwijs, zorgmeldingen ed.). Zo is sprake van een optimale klachtbehandeling.

Indien u vragen heeft naar aanleiding van dit jaarverslag kunt u contact op nemen met ons secretariaat via info@gcbo.nl

 

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste GCBO nieuws.