You are here

Jaarverslag 2017 van de Landelijke klachtencommissies van de Geschillencommissies Bijzonder Onderwijs

Jaarverslag 2017 van de Landelijke klachtencommissies van de Geschillencommissies Bijzonder Onderwijs

Het jaarverslag 2017 van de Landelijke Klachtencommissies van de Geschillencommissies Bijzonder Onderwijs is digitaal beschikbaar.

Hierin vindt u informatie over het aantal klachten dat door de Commissies behandeld is en de verschillende onderwerpen van de klachten.

In 2017 zijn 274 klachten door de Commissie behandeld. Hiernaast zijn nog 125 meldingen bij het secretariaat ingekomen, die niet tot een klachtbehandeling hebben geleid.

De Commissies van GCBO  behandelen de klachten met kennis van en oog voor de pedagogische en levensbeschouwelijke diversiteit van bijzondere scholen.

Door het secretariaat wordt altijd beoordeeld of het alsnog mogelijk is de klacht op school of bestuursniveau af te handelen, waarbij het bevoegd gezag een belangrijke rol heeft.

Hierdoor is in 2017  een groot aantal klachten op school of bestuursniveau opgelost.

In 2017 zijn wederom veel klachten ingekomen waarbij de problematiek rondom school en complexe scheidingen een rol speelde. Naar aanleiding hiervan heeft de Stichting GCBO op 10 november 2017 een mini-symposium georganiseerd voor de leden van haar Klachtencommissies, waar deze problematiek uitgebreid aan de orde is gekomen. Meer hierover kunt u vinden op bladzijde 8.  van het jaarverslag.

Naar aanleiding van het succesvolle symposium heeft GCBO besloten in 2018 voor een uitgebreidere kring  een bijeenkomst te organiseren in het kader van “20 jaar klachtrecht”.

Meer informatie volgt binnenkort op de website.

 

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste GCBO nieuws.